Funktionärsjobb

Vi tar ut olika många funktionärer beroende på hur stor beläggningen är. Under vissa veckor är det fler grupper på ön och då behöver vi fler funktionärer. Under andra veckor behöver vi färre funktionärer.

För dig som redan nu är nyfiken på vad om förväntas utav dig som funktionär, kan du tjuvkika i ”Välkommen som funk”, klicka här!

 

Anhörig/familjemedlemmar/make/maka

Om du följer med som make/maka till någon av våra funktionärer och vill göra en insats kan vi föreslå några meningsfulla mindre arbetsuppgifter – prata med oss vid ankomsten.

IMG_5216Arbetshäst

Som arbetshäst måste du erfarenhet från flera utav Vässarös arbetsplatser och/eller förmodligen arbetat några år i ett yrke med anknytning till byggnadshantverk. Du kommer att arbeta med reparationer och underhåll av fastigheter och natur.

Bagare/Bagarlärling  1-4 personer

I vårt bageri bakar vi matbröd av alla slag. I mån av tid bakar vi även kaffebröd till kårerna. Du som inte varit i bageriet förut söker som bagarlärling för att få erfarenhet.

Cafe´värdar matsal, minst 2 kompisar

Som cafévärd i matsalen ordnar du med trevligt kvällsfika till funktionärer och besökare. Arbetstid är eftermiddag till kväll.  Arbetet kräver entusiam, kreativitet och noggrannhet samt att du gör det tillsammans med en kompis. Det är bra om du är en nattuggla som gillar sovmornar. Under distriktsläger, midsommar etc kan man flytta sig till Båthuset och skapa café.

Expeditionen Storgårn  2-4 personer

Här ligger lägerexpeditionen, som betjänar både besökande grupper och våra egna lägerdeltagare och funktionärer. Här jobbar man med telefonservice, radiokommunikation, svarar på tusen frågor, sorterar post mm. Du bör ha tidigare erfarenhet av Vässarö, samt trivas med att vara en spindel i nätet.

Boomerang 2008Fladan, Seglingsinstruktör
6-12 personer

Vår flad kallas Fladan och där håller vi till med vår småbåtsverksamhet. Praktisk och teoretisk sjöutbildning, seglingsverksamhet, kanoting och löpande underhåll av båtmateriel. Seglingserfarenhet ger företräde. Du bör kunna simma minst 200 meter för att arbeta i Fladan

622138_515558451790414_1526521618_oFS-ledare   4-5 personer – kompisgäng

Ett veckolångt jättekul frilufts- och seglarläger. Ca 25 stycken 10-13-åringar behöver fem glada scoutledare för genomföra sommarens bästa läger. Boende sker i tält och de flesta måltider äts i matsalen. Äventyr, segling, bad och hajker brukar utgöra stommen i programmet. Ring till kansliet snarast för mer information och anmälan. Datum för lägret kan FS-ledarna bestämma i samråd med kansliet. Vi får varje år fler ansökningar till att vara deltagare på dessa läger än vi har platser – vi skulle gärna ha 3-4 FS-läger varje sommar. Samla ihop dina kompisar och planera för ett kul och minnesvärt sommarläger. Självklart kan du söka detta funkjobb även utan kompisar – vi blir glada för alla ansökningar. Kansliet hjälper till med riktlinjer för lägret.

Intendenturen  2-12 personer

Hit kommer alla förbrukningsvaror såsom livsmedel, kemtekniska varor, godis etc. Därefter fördelas detta och sprids till kårer, kök, lägerbod och så vidare. Här möter du alla grupper som kommer till ön när de hämtar mat. Eftersom intendenturen även sköter lägerbodsförsäljningen tillsammans med Lillvärdinnorna så träffar du i stort sett varenda besökare på Vässarö.

PIC_8051-2Konfledare – ett kompisgäng

Konfirmanderna tillbringar fyra spännande veckor på Vässarö. Ofta blir det ett minne för livet. Ni brukar vara fyra-fem konfirmandledare som jobbar tillsammans med prästen med deras program, friluftsliv och fritid. Ert engagemang och er fantasi kommer de 46 konfirmanderna att minnas hela livet. bilda en grupp med dina kompisar och anmäl gärna intresse för kommande år snaraste då uppgiften kräver lång planering. Konf.ledare tas ut i augusti-september årets innan konfirmationslägret går av stapeln.

Kök   4-6 personer/kökslag x 2

Lagar den goda maten som serveras i matsalen. Tre måltider per dag till 100-300 gäster. Kökspersonalen är uppdelade i två gäng och har schemalagd ledighet.

Lillvärdinna/Lillvärd  2-4 personer

Fixar för att göra det trivsamt för oss alla! Städar, tvättar och binder blomsterkransar till födelsedagsbarnen. Lillvärdinorna öppnar och inventerar även lägerboden.

Lägerdoktor   1 person

Denna funktionärssyssla kräver att du är utbildad läkare.

Praktikantledare  1 person

Under hela sommaren  praktiserar en till två lindrigt förståndshandikappade ungdomar som funktionärer i tvåveckorsperioder. Ibland är det ungdomar som har lite sociala problem och behöver extra stöd under sin funkperiod som söker jobb som praktikant och de är självklart också välkomna. Som ett extra stöd för dessa praktikanter behöver vi en ledare. När du inte arbetar tillsammans med praktikanterna så ingår du som alla andra i ett mindre funktionärsgäng t ex praktikantledare/kök.

Program StaffProgram  3-10 personer

Programservice åt scoutkårer på läger. Organiserar program för gäster och funktionärer. Guidar vårt vildmarksspår -Trapperspåret.  Sköter om Vässarös fasta program, spår och lägermateriel.

Sjötransporter  2-4 personer

På Vässarö har vi tre transportbåtar, som fraktar både besökare, lägerutrustning samt mat och andra varor.  I arbetet ingår givetvis även lastning och lossning av båtarna, samt underhållsarbete på båtar och hamnanläggningen. En del trevliga båtutflykter och fisketurer kryddar tillvaron. Som skeppare måste man ha lägst Kustskepparintyg/ Skepparexamen, VHF-certifikat och gärna lite motorvana.
Du ska dessutom ha jobbat ett par år på Vässarö så du känner till verksamheten och kan vara guide för besökande grupper under färden till Vässarö.

Tomte på Händer 4-6 personer
(öppet att söka för dig som fyller 16 år i år)

Som Tomte på Händerlägret hjälper du till med allt möjligt från att hämta saker, passa barn, pyssla, förbereda eldar och tja.. vad man nu kan hitta på. När du är funktionär på Händerlägret bor du i eget tält och äter på lägerplatsen (ibland fuskar man och äter i matsalen). Kan du pyssla och tycker det är roligt det ett extra plus i kanten men absolut inget krav. Funktionärsplatsen vara i tio dagar under sommaren. Läs mer om Händerkursen här.

IMG_5224Traktor   2-6 personer

Fixar alla landtransporter, vilket innebär transport av utrustning, mat, sopor samt tömning och städning av dass. Samarbetar en hel del med Lillvärdinnorna. Du bör vara beredd att ta i då det ibland är ett tungt arbete. Deltar också i skötsel och drift av traktorer med tillhörande vagnar och cykelkärror.