Lägerskola- Vår
Apr 28 – Jun 10 heldag

Till Vässarö kan du åka på lägerskola med din skolklass, fotbollsförening, lan-kompisar, ungdomsföreningar.. ja alla barn och ungdomsföreningar och grupper är välkomna!

På ön kan du sysselsätta dig med massor av roliga aktiviteter. Klättring, bastu, bad, disco – finns en rad olika aktiviteter som du kan läsa om under Aktiviteter på Vässarö.

Besök vår hemsida www.aventyretvassaro.se

Är du intresserad av att jobba som lägerskolevärd?

Att jobba på på lägerskola brukar vara ett annorlunda vis att möta sin favorit-ö på. Du jobbar i köket eller som guide ute.

Lägerskolesäsongen drar i gång i slutet av april och håller på till början av juni. Under hösten är det lägerskola från mitten av augusti till oktober.

Varje säsong behöver vi ett tiotal ungdomar som blir anställda som lägerskolepersonal för att sköta verksamheten.

Vi emot ansökningar för såväl våren som höstens lägerskola, lön utgår.

Maila lite info om dig själv, ange vilken period du vill jobba samt hur vi kommer i kontakt med dig.

Frågor och funderingar, kontakta Sannah

sannah@scoutkansliet.se  070-7556465

aventyret_logotyp

tor
Existera del 1
Maj 10 – Maj 13 heldag

Existera är ett tvådelat läger på Vässarö för dig som är 16-18 år. Man deltar en helg i maj samt två veckor under juli.
På majhelgen sover inomhus och äter mat i matsalen och under sommarveckorna bor vi i tält och äter mat ute. Vi jobbar i patruller och efter scouternas värderingar – men du behöver inte vara scout för att vara med.

Lägret leds av Kaspra Eriksson, Scoutledare, ledarutvecklare och terapeut, med många års erfarenhet av ungdomsarbete och personlig utveckling. Med ett kompetent team av scoutledare och Vässarös funktionärer skapar vi ett  spännande livsåskådningsläger.

Datum:

Del 1: 9-13 maj 2018

Del 2: 16-27 juli 2018
Återträff helgen vecka 43 2018

Anmäl dig här >>
Sista anmälningsdag är 10 april 2018.
För att din anmälan ska vara giltig ska hela lägeravgiften vara betald.
Anmäler du dig, och betalar före 30 mars 2018 får du 10% rabatt på lägeravgiften.

Pris:
3995:-

För mer frågor och funderingar mejla
existera@vassaro.se

——————

existera 2017

Välkommen till Existera,  ett läger på Vässarö för dig som är 16-18 år.

På Existera utforskar vi livet – vad är det och hur vill jag leva mitt liv?
Med teman som kroppen, känslor, tankar, drömmar, grupper, liv i universum, samhällen, vänskap, kärlek och relationer, utforskar vi tillsammans. Vi samtalar, inspireras av andras tankar, målar, dansar, mediterar, reflekterar, utmanas och utvecklas. Vi seglar, paddlar, sover i hängmatta, provar yoga, klättrar och har ljusspår och lägerbål.
Vi njuter av soluppgång och solnedgång. Träffar nya vänner.
Vi kallar vårat utforskande för ”Så pass” för det är varken kurspass
eller läs pass – vi lär inte ut något. Vi sår frön, som vi var och en
väljer om de ska gro eller inte. Och pass – att passa en boll, samarbeta,
eller en förutsättning för en resa.
Välkommen att vara med på en inre resa – Existera!

MiniScout 1 @ Vässarö
Jun 15 – Jun 18 heldag
MiniScout 2 @ Vässarö
Jun 16 – Jun 19 heldag
Konfirmationsläger 1
Händer – Hantverkskurs på Vässarö
Jun 24 – Jun 30 heldag

Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara och föra vidare traditioner och kunskap.

Vi arbetar med lägret som grund och med patrullen som metod för att lära och dela med oss av hantverkets kunskaper och möjligheter. ”Learning by doing” står som den mest praktiserade metoden under den här kursen, där handen och tankens kraft byter av varandra gång på gång.

Vi bygger gemensamt upp vår hantverksby med arbetsplatser, samlingstält och matbord. Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull. Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få patrulluppgifter att utföra under kursen. Patrullerna kommer att få turas om att bjuda på frukost och kvällsfika. Under kursen kommer det även finnas möjligheter att delta på några av Vässarös programaktiviteter.

Som deltagare kan du komma ensam eller ta med familjen som då får möjlighet att njuta av en skön kursvecka i skärgården.

Mer information om Händer hittar du här >>

Du kan även gå med i Händers Facebookgrupp >>
för att hålla dig uppdaterad med senaste informationen.

händer-bussarong

Singödagen 2018
Jun 30 kl. 09:30 – 17:30

Lördagen den 30 juni 2018 bjuder vi in de boende på Singö till Scouternas lägerö.

Läs mer om Singödagen här >>