Anmälan till Ris & Röj- Höstlov är uppe!

Nu kan du anmäla dit till Ris & Röj- höstlov! Vi röjer på dagarna och myser på kvällarna. Röjja ris, elda, måla och annat skoj ligger på arbetslistan.   Söndag 29 oktober- söndag 5 november öppnar vi för att fira höstlovet i Läs mer »

Nordiska kusträddardagen 6 maj

Den 6 maj kommer det att plockas skräp längs kusten i hela Norden. Självklart kommer vi att plocka skräp även på Vässarö!   Den 6 maj samlas fem nordiska länder i en gemensam aktion för att rädda haven från skräp. Läs mer »

Lägerledarsamlingar inför läger på Vässarö

Om kåren ska åka på läger på Vässarö är ni välkomna på en lägerledarsamling, där vi ger er mer information och möjlighet till samverkan innan ni kommer till Vässarö.   Datum för lägerledarsamlingar: 2 maj – för kårer som ska Läs mer »

Nu kan du beställa MiniScout-tröjor till sommarens läger!

Vi har tagit fram en MiniScout-tröja exklusivt för er som ska på något av våra miniscoutläger i sommar.   T-shirten är marinblå i 100% bomull med Vässarö-tryck fram och ett Mini-Scout-tryck på ryggen. Tröjorna kostar 130:-/st och fås när ni kommer Läs mer »

Anmälan till Ris & Röj – Påsk är öppen!

Idag öppnar anmälan till Ris & Röj – Påsk.   Söndag 9 april – Söndag 23 april slår vi åter upp dörrarna till Vässarö för dig och alla dina utmanarkompisar runt om i länet. (vi tänker oss att du går i årskurs nio Läs mer »

Vässarö-dagen 21 februari!

Den 21 februari är det Vässarö-dagen! (på samma sätt som det är kladdkakans dag, 100% scout eller liknande)   Vad innebär Vässarö-dagen? Den 21 februari tar man på sig sin Vässarö-tröja och sprider goda ord om Vässarö. Man får med Läs mer »

Nu är anmälan till Händer uppe!

Äntligen går det att anmäla sig till sommarens händer-kurs. I år är det dessutom 20-års jubileum för Händer!   Händer-kursen går på vässarö 25 juni-1 juli   Anmälan till kursen hittar du här >>   Kursen Händer startade 1993 (Händer Läs mer »

SJÖRÖK 2017 är öppet för alla

Läger-kommittén har nu beslutat att även spårare är välkomna under Sjörök 2017. Tänkta tider för spårare är 26-29/7.   SJÖRÖK är lägret för alla sjöscouter, men naturligtvis är alla scoutkårer välkomna. Sjöprogram kommer att genomsyra hela lägerveckan, både på land och Läs mer »

Anmäl dig till Sommarens FS-läger

Nu går det att anmäla sig till sommarens FS-läger på Vässarö!   Frilufts- och Seglarlägret riktar sig till barn i åldern 10-13 år. Programmet består av friluftsaktiviteter, lek och bus, tävlingar och du får lära dig att vistas i skog och mark. Läs mer »

I sommar hålls SJÖRÖK 2017 – ett sjöscoutläger på Vässarö

Segla era egna båtar till Vässarö och få chansen att prova på andras. Förutom kårernas båtar kommer Vässarös flotta, inhyrda jollar och skutor att stå till ert förfogande.   Delta i sjöprogram på land, paddla på okända vatten, segla på Läs mer »