Brandvärn startas på Vässarö

Nu är Vässarö redo att rycka in när brand-larmet går i skärgården! Till öarna i ytterskärgården kan det ta upp till 30 minuter för det ordinarie brandförsvaret att nå fram till en brand. Tidsaspekten kan vara avgörande när det gäller Läs mer »

Lägerledarsamlingar inför läger på Vässarö

Om kåren ska åka på läger på Vässarö är ni välkomna på en lägerledarsamling!   Här ger vi er mer information och möjlighet till samverkan innan ni kommer till Vässarö. Datum för lägerledarsamlingar 2 maj- för kårer som ska på Läs mer »

Teman för Händer 2018 är satta!

Nu är årets hantverks-teman för Händer 2018 satta! Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull, efter vilket tema man väljer att arbeta med under kurser.   Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få Läs mer »

Funktionär på Vässarö i sommar? Då ska du gå Trygga Möten-kursen!

Ska du vara funktionär på Vässarö i sommar? Då har du säkert fått ett mail med en påminnelse om att göra Trygga Möten-kursen.   Inom Scouterna är det sedan 2013 obligatoriskt för alla ledare och personer som träffar barn och Läs mer »

Vässarö håller i navigationskurser

Traditionsenligt håller Vässarö navigationskurser. Denna gång är det Fartygsbefäl VIII som gäller. Med denna examen och giltigt läkarintyg får du köra upp till 12 betalande passagerare i inre fart med en båt som maximalt kan gå 34 knop under förutsättning Läs mer »

Inbjudan till dig som var funk 2017

Du som var funk 2017 – har du spanat in mailens inkorg? Det ligger en inbjudan till dig med sista anmälningsdag 10 mars. Det är fika på g. Hoppas vi ses !   Har du inte fått något mail ? Läs mer »

Vässarö är en av utställarna på Öppet hus i Örsnberg

På onsdag den 21 februari kl 17-20.30 bjuder distrikten i Stockholm in till Öppet hus I Örnsberg. Bland utställarna finnas bland annat:   Vässarö Funktionärer från Vässarö berättar om program och serviceutbudet för vår, sommar och höst. Vi berättar också Läs mer »

Efter midsommar ”Händer” det igen! Datum för 2018 klart!

Nu är det klart att det blir Händer 2018 i sommar! Efter midsommar kör vi Hantverkskursen/lägret Händer.    24- 30 juni 2018 på Vässarö   Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara Läs mer »

Jobba på Vässarös lägerskola

Är du intresserad av att jobba som lägerskolevärd? Att jobba på på lägerskola brukar vara ett annorlunda vis att möta sin favorit-ö på. Du jobbar i köket eller som guide ute. Varje säsong behöver vi ett tiotal ungdomar som blir anställda som Läs mer »

I sommar blir det FS-läger igen!

I sommar blir det FS-läger på Vässarö igen. Du som är 10-13 år är välkommen till Vässarö den 16-22 juli.   Frilufts- och Seglarläger riktar sig till 10-13-åringar och betyder i allmänhet en mängd saker till exempel fin natur,  friluftsaktiviteter, lek och Läs mer »