Teman för Händer 2018 är satta!

Nu är årets hantverks-teman för Händer 2018 satta! Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull, efter vilket tema man väljer att arbeta med under kurser.   Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få Läs mer »

Funktionär på Vässarö i sommar? Då ska du gå Trygga Möten-kursen!

Ska du vara funktionär på Vässarö i sommar? Då har du säkert fått ett mail med en påminnelse om att göra Trygga Möten-kursen.   Inom Scouterna är det sedan 2013 obligatoriskt för alla ledare och personer som träffar barn och Läs mer »

Vässarö håller i navigationskurser

Traditionsenligt håller Vässarö navigationskurser. Denna gång är det Fartygsbefäl VIII som gäller. Med denna examen och giltigt läkarintyg får du köra upp till 12 betalande passagerare i inre fart med en båt som maximalt kan gå 34 knop under förutsättning Läs mer »

Inbjudan till dig som var funk 2017

Du som var funk 2017 – har du spanat in mailens inkorg? Det ligger en inbjudan till dig med sista anmälningsdag 10 mars. Det är fika på g. Hoppas vi ses !   Har du inte fått något mail ? Läs mer »

Vässarö är en av utställarna på Öppet hus i Örsnberg

På onsdag den 21 februari kl 17-20.30 bjuder distrikten i Stockholm in till Öppet hus I Örnsberg. Bland utställarna finnas bland annat:   Vässarö Funktionärer från Vässarö berättar om program och serviceutbudet för vår, sommar och höst. Vi berättar också Läs mer »

Efter midsommar ”Händer” det igen! Datum för 2018 klart!

Nu är det klart att det blir Händer 2018 i sommar! Efter midsommar kör vi Hantverkskursen/lägret Händer.    24- 30 juni 2018 på Vässarö   Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara Läs mer »

Jobba på Vässarös lägerskola

Är du intresserad av att jobba som lägerskolevärd? Att jobba på på lägerskola brukar vara ett annorlunda vis att möta sin favorit-ö på. Du jobbar i köket eller som guide ute. Varje säsong behöver vi ett tiotal ungdomar som blir anställda som Läs mer »

I sommar blir det FS-läger igen!

I sommar blir det FS-läger på Vässarö igen. Du som är 10-13 år är välkommen till Vässarö den 16-22 juli.   Frilufts- och Seglarläger riktar sig till 10-13-åringar och betyder i allmänhet en mängd saker till exempel fin natur,  friluftsaktiviteter, lek och Läs mer »

Anmälan till Ris & Röj – Påsk är öppen!

Nu är anmälan till Ris&Röj – Påsk öppen!   28 mars – 8 april är du välkommen till Vässarö för att röjja ris, elda, måla och göra annat skoj som finns på våra arbetslistor. … och i år 2018 kör Läs mer »

Gott nytt Vässarö-år!

Vässarö önskar Gott nytt år! Här kommer vår önsketår: Glada vi blir om din funkansökan vi får Eller kanske jobbar du lägerskola i vår Blir även glada om du Existera går Kanske lockas du av händer, på äng för tår Läs mer »