Muddring i Fladan

Vässarös småbåtsvik, Fladan, behöver bli djupare för att segelbåtarna ska kunna komma in till bryggorna. Därför har man nu beslutat att muddrar botten i viken.   I senaste numret av Demed (Nr 3-2017)  har vi ett bildreportage från muddringen på Vässarö.  Läs mer »

Äntligen får vi säga varmt välkomna till RORLOL! 

På grund av de kraftiga vindarna som har blåst över Vässarö de senast dagarna har vi inte kunna köra några båtar. Därmed har Ris & Röj inte kunnat starta som planerat.     Men nu har vädret blivit bättre och Läs mer »

Anmälan till Ris & Röj – Höst öppnar igen 18 oktober!

Den 18 oktober öppnar vi anmälan till Ris & Röj igen!   Ris & Röj – Höst äger rum på Vässarö från den 29 oktober till  5 november.   Dagarna ägnar vi åt att röjja ris, måla, lära oss köra traktor Läs mer »

Dröm dig tillbaka till sommarens Vässarö

Ta en titt på filmen och dröm dig tillbaka till sommarens läger!   Här kommer en hälsning från en av sommarens funktionärer…   Nu finns det väl ingen tvekan längre!  Kom till Vässarö, som funktionär eller på läger!   Läs mer Läs mer »

Anmälan till Ris & Röj- Höstlov är uppe!

Nu kan du anmäla dit till Ris & Röj- höstlov! Vi röjer på dagarna och myser på kvällarna. Röjja ris, elda, måla och annat skoj ligger på arbetslistan.   Söndag 29 oktober- söndag 5 november öppnar vi för att fira höstlovet i Läs mer »

Nordiska kusträddardagen 6 maj

Den 6 maj kommer det att plockas skräp längs kusten i hela Norden. Självklart kommer vi att plocka skräp även på Vässarö!   Den 6 maj samlas fem nordiska länder i en gemensam aktion för att rädda haven från skräp. Läs mer »

Lägerledarsamlingar inför läger på Vässarö

Om kåren ska åka på läger på Vässarö är ni välkomna på en lägerledarsamling, där vi ger er mer information och möjlighet till samverkan innan ni kommer till Vässarö.   Datum för lägerledarsamlingar: 2 maj – för kårer som ska Läs mer »

Nu kan du beställa MiniScout-tröjor till sommarens läger!

Vi har tagit fram en MiniScout-tröja exklusivt för er som ska på något av våra miniscoutläger i sommar.   T-shirten är marinblå i 100% bomull med Vässarö-tryck fram och ett Mini-Scout-tryck på ryggen. Tröjorna kostar 130:-/st och fås när ni kommer Läs mer »

Anmälan till Ris & Röj – Påsk är öppen!

Idag öppnar anmälan till Ris & Röj – Påsk.   Söndag 9 april – Söndag 23 april slår vi åter upp dörrarna till Vässarö för dig och alla dina utmanarkompisar runt om i länet. (vi tänker oss att du går i årskurs nio Läs mer »

Vässarö-dagen 21 februari!

Den 21 februari är det Vässarö-dagen! (på samma sätt som det är kladdkakans dag, 100% scout eller liknande)   Vad innebär Vässarö-dagen? Den 21 februari tar man på sig sin Vässarö-tröja och sprider goda ord om Vässarö. Man får med Läs mer »